Wel gewonnen, niets gekregen

Fotografe Cindy Heijnen reist door Nederland op zoek naar kleine en grote winnaars en het belang van winnen vandaag de dag.

Rijschooleigenaar Ingmar de Gelder uit Oud-Beijerland won dit jaar het NK Wordfeud.

„Voor het NK verloor ik bijna nooit tijdens spelletjes Wordfeud, nu verlies ik nog steeds zelden tot nooit in dit spel. Er is eigenlijk weinig veranderd. Omdat ik er zo goed in was, vertelden vrienden me dat ik moest deelnemen aan het NK. Ik heb toen meegedaan aan het proef-NK en omdat ik tot de vijfde ronde doorstootte, ben ik uitgenodigd voor het NK. Ik heb niets gewonnen, je krijgt zelfs geen certificaat. Alleen op hun website staat dat je eerste bent geworden. Ik heb het zelf gemaild naar een aantal vrienden. Ik heb altijd zo’n tien potjes tegelijk lopen, meestal tegen kennissen. Ik win graag. Ik sport al heel mijn leven fanatiek; heb altijd drie of vier sporten tegelijk beoefend en ben graag de beste. Ik denk niet dat ik nog deelneem aan andere Wordfeud-kampioenschappen, het is leuker om tegen vrienden te spelen. Je praat ondertussen wat bij via de chatfunctie. En sinds ik winnaar ben, vinden mijn kennissen het een uitdaging om te proberen mij te verslaan.

    • Ingmar de Gelder