Uitgelicht zondag Eerste Pinksterdag

Zur ARTE-Sendung Cecilia Bartoli in Barcelona - Hommage an Maria Malibran 1: OpernsŠngerin Cecilia Bartoli Foto: WDR Honorarfreie Verwendung nur im Zusammenhang mit genannter Sendung und bei folgender Nennung "Bild: Sendeanstalt/Copyright". Andere Verwendungen nur nach vorheriger Absprache: ARTE-Bildredaktion, Silke Wšlk Tel.: +33 3 881 422 25, E-Mail: bildredaktion@arte.tv

Film

Consentement mutuel (Bernard Stora, 1994, F). Echtscheidingsdrama in de vorm van een psychologische thriller. Richard Berry en Anne Brochet beëindigen met wederzijds goedvinden en in harmonie hun huwelijk en komen overeen dat zij hun dochter zal opvoeden. Maar na de scheiding ontpopt Berry zich tot een sadist die alles doet om zijn vrouw dwars te zitten. Met Nederlandse ondertiteling. TV5, 21.00-22.50u.

Catch A Fire (Philip Noyce, 2006, F/GB/ZA/VS). Slappe film van de regisseur van The Quiet American en Rabbit-Proof Fence die gebaseerd is op waar gebeurd verhaal. Brave Zuid-Afrikaan Patrick Chamusso wordt ten tijde van de Apartheid onterecht opgepakt op verdenking van lidmaatschap van het ANC en wordt dus als terrorist beschouwd. Na gemarteld te zijn door de beulen van politiebaas Tim Robbins sluit hij zich alsnog aan bij het ANC, maar uiteindelijk komt hij gepijnigd, maar gelouterd uit de diepten terug. RTL 8, 23.00-00.50u.

Halloween H20: Twenty Years Later (Steve Miner, 1998, VS). Mechanische zevende deel in reeks die in 1978 sterk begon met John Carpenters oerversie over de gemaskerde seriemoordenaar die promiscue babysitters aan zijn dolk rijgt. Jamie Lee Curtis maakt haar rentree. Ook met Michelle Williams en LL Cool J.SBS 6, 00.10-01.50u.

Informatief

Hotter than my daughter. De populaire zanger Gordon is de presentator van dit programma waarin moeders en vaders, die zich naar de mening van hun nageslacht veel te jong kleden, na het opvolgen van kleding- en coiffureadviezen weer met hun kroost over straat kunnen lopen zonder dat de kinderen zich dóód schamen. RTL8, 19.00-20.00u.

Raymanns helden. Jörgen Raymann maakte een portret van de succesvolste Nederlandse voetballer ooit, Clarence Seedorf. De sportief en maatschappelijk betrokken Seedorf werd opgezocht in Milaan, waar hij een sportmanagementbureau leidt en in Suriname, waar hij een voetbalcomplex liet bouwen en hij door middel van een stichting ook andere goede doelen steunt.Ned.1, 23.25-23.55u.

Amusement

Cecilia Bartoli in Barcelona: Hommage an Maria Malibran. Registratie van concert in het Palau de La Música Catalana. Begeleid door het Orchestra La Scintilla o.l.v. Ada Pesch zingt Bartoli aria’s en liederen die Maria Malibran (1808-1836) wereldfaam bezorgden. Op het programma staan werken van Mendelssohn, Rossini, Hummel en Malibrans vader, Manuel del Pópulo Vicente García. Arte, 18.25-19.15u.

Julius Cäsar live in Salzburg. Bijna rechtstreekse uitzending vanaf het Pinksterfestival. Cecilia Bartoli is Cleopatra in G.F. Händels Giulio Cesare in Egitto. Met Andreas Scholl als Cesare en Anne Sofie von Otter als Cornelia. En Il Giardino Armonico o.l.v. Giovanni Antonini.Arte, 20.40-00.30u.

Sport

Tennis: Roland Garros. Reportage van de wedstrijden op het graveltoernooi in Parijs. Ned.1, 11.00-15.15u.

Formule 1: GP van Monaco. Rechtstreeks verslag van de race door de straten van Monte Carlo.BBC 1, 13.05-16.30u.

Golf: PGA Championship. Verslag van de vierde ronde van het kampioenschap op de banen van Wentworth. BBC 2, 15.30-19.00u.