Tegenstanders Nederlands Elftal verzaken

De Duitse website Bild.de maakt zich zorgen over de vorm het elftal van Joachim Löw en zijn elftal, dertien dagen voor het begin van het EK. Beeld screenshot/Bild.de

Duitsland heeft vandaag een oefeninterland tegen Zwitserland met 5-3 verloren. Denemarken, ook poulegenoot van Nederland tijdens het EK, ging met 3-1 onderuit tegen Brazilië. Portugal, het laatste lid van poule B op het EK, speelde met 0-0 gelijk tegen Macedonië.

De Duitsers, zonder spelers van Bayern München, kwamen door twee treffers van Eren Derdiyok op 2-0 achter. De Zwitser maakte ook de 3-1, nadat Mats Hummels de aansluitingstreffer had gescoord. Stephan Lichtsteiner en Admir Mehmedi scoorden nog voor de Zwitsers, Andre Schürrle en Marco Reus deden dat voor de Duitsers.

Denemarken liep tegen Brazilië in de eerste helft al tegen drie goals aan. Hulk was na acht minuten trefzeker en een eigen doelpunt van oud-NEC’er Niki Zimling betekende al na dertien minuten de 2-0. Vijf minuten voor rust tekende Hulk voor zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. In de tweede helft deed Nicklas Bendtner iets terug.

Engeland wint van Noorwegen

Engeland wist zijn eerste wedstrijd onder de nieuwe bondscoach Roy Hodgson gewonnen. Op bezoek bij Noorwegen werd het 1-0. Engeland speelde vrijwel in de sterkste opstelling, maar zonder Wayne Rooney. Met Andy Carroll en Ashley Young als aanvallers waren de Engelsen echter ook doeltreffend. Young tekende voor de enige goal.

Tsjechië verslaat Israël

Tsjechië won ternauwernood van Israël: 2-1. De Tsjechen, waar bondscoach Michal Bilek net contractverlenging hadden gekregen, kwamen door een strafschop van Milan Baros na zeventien minuten op voorsprong. Itay Shechter maakte echter op slag van rust de gelijkmaker. David Latafa bezorgde Tsjechië vlak voor tijd alsnog de overwinning.

Griekenland gelijk

Griekenland begon wel met een valse start aan de EK-voorbereiding. Tegen Slovenië werd met 1-1 gelijkgespeeld. Vasilis Torossidis zette de Europees kampioen van 2004 al na acht minuten op voorsprong, maar in de slotfase ging het mis. Jasmin Kurtic tekende in de 87e minuut voor de gelijkmaker. In blessuretijd kreeg Panagiotis Kone nog rood waardoor de Grieken met tien man eindigden.

Andere uitslagen

Europees kampioen Spanje won met 2-0 van Servië. Adrian en Santi Cazorla scoorden voor de Spanjaarden. Gastland Polen won in de voorbereiding op het EK met 1-0 van Slowakije. De Franse Pool Damien Perquis scoorde de enige treffer. Ierland klopte Bosnië-Herzegovina ook met 1-0. Shane Long was hier de doelpuntenmaker.

Nederland verloor vanavond met 1-2 van Bulgarije.