Ook Sijsling en Bertens naar Parijs

Met Kiki Bertens en Igor Sijsling hebben zich vrijdag nog twee Nederlanders geplaatst voor Roland Garros. Door hun ranking waren tennissers Robin Haase, Michaëlla Krajicek en Arantxa Rus al verzekerd van deelname aan de grand slam, die zondag begint.

Begin deze week leken alleen Haase in het mannentoernooi en Rus bij de vrouwen in Parijs in actie te zullen komen. Maar na Krajiceks snelle genezing na een kijkoperatie en de succesvolle optredens van Sijsling en Bertens in de kwalificatietoernooien is Nederland voor het eerst sinds de Australian Open in 2005 met vijf enkelspelers vertegenwoordigd op een grand slam.

In de eerste ronde ontlopen ze de de geplaatste spelers. Haase (nummer 39 van de wereld) speelt zijn eerste partij tegen de Kroaat Ivan Dodig (nummer 75). In een eventuele tweede ronde treft hij de als 27ste geplaatste Rus Michail Joezjni of de Amerikaan James Blake (96). Sijsling (122) speelt zijn eerste partij tegen Luxemburger Gilles Muller (52).

Krajicek (nummer 71 bij de vrouwen) treft de Kroatische Petra Martic (50). Rus (97) begint tegen de Amerikaanse Jamie Hampton (87) en ontmoet bij winst waarschijnlijk Serena Williams (VS). Bertens (89) treft ’s werelds nummer 35, de Amerikaanse Christina McHale.