Nieuw kabinet beslist over Hedwigepolder

Het demissionaire kabinet zal geen nieuw besluit meer nemen over de Zeeuwse Hedwigepolder. Dat heeft staatssecretaris Henk Bleker (Natuur, CDA) vrijdag bekendgemaakt. Bleker verwees naar de gevoeligheid van het onderwerp en de verdeeldheid in de Kamer. Dinsdag nam de Kamer een motie aan die Bleker opriep zijn plan voor de Hedwige in te trekken. Dat hield in dat slechts eenderde van de polder onder water wordt gezet, naast twee andere polders. PvdA, D66 en GroenLinks willen juist dat Bleker de gehele Hedwige onder water zet. PVV en SP willen het tegenovergestelde: geen druppel water in de polder.

De knoop moet nu worden doorgehakt door een nieuw kabinet, vindt het demissionaire kabinet. Dat besluit zal zo snel mogelijk aan Vlaanderen en de Europese Unie worden meegedeeld. De Hedwigepolder is al zeven jaar een twistpunt.