‘Hollandse’ Transavia ook hit in Frankrijk

Transavia-directeur Bram Gräber noemt het een „compliment”. Air France meldde afgelopen donderdag dat het de acht Transavia France-toestellen in haar vloot de komende jaren zal uitbreiden tot 20 à 22. En dat middenin een omvangrijke bezuinigingsoperatie: 34 toestellen van Air France zullen worden wegbezuinigd. Transavia France is een exacte kopie van de KLM-dochter, tot de uniformen aan toe. Sinds 2007 is de Nederlandse luchtvaartmaatschappij actief op de Franse markt. In Nederland zijn de goedkope vluchten van de budgetmaatschappij al langer een populaire aanvulling op het duurdere KLM-aanbod. Maar ook in Frankrijk blijkt de „typisch Hollandse formule” aan te slaan, zegt Gräber. De Transavia-directeur heeft een Engelse slogan voor de marketingstrategie: low fare with care. Transavia biedt net iets meer kwaliteit dan de Ryanairs van deze wereld. „We zijn goedkoop, maar proberen u zo goed mogelijk naar uw bestemming te brengen”, zegt Gräber. Sober maar degelijk. Heel Hollands, eigenlijk.