Foppe de Haan stelt Van Persie én Huntelaar op

Bondscoach Bert van Marwijk moet Klaas-Jan Huntelaar én Robin van Persie opnemen in zijn basisopstelling van het Nederlands elftal. Dat is althans wat oud-voetbaltrainer Foppe de Haan, tijdens het EK analist voor deze krant, zou beslissen. Twee weken voor de aftrap van het toernooi in Polen en Oekraïne boog De Haan zich over de dilemma’s waarvoor Van Marwijk zich gesteld ziet. „Waarom zouden ze niet in één elftal kunnen spelen?”

Tijdens het WK van 2010 was Van Persie basisspeler, Huntelaar invaller. Twee jaar later staan beide aanvallers aan de Europese top: Van Persie (Arsenal) is topscorer in de Premier League, Huntelaar (Schalke 04) in de Bundesliga. In zijn ideale opstelling maakt De Haan geen ruimte voor Dirk Kuijt.

Van Marwijk maakt zaterdag zijn definitieve selectie bekend.