Drukke wegen door mooie weer - Pinkpop waarschuwt voor hitte

Het mooie weer en het lange pinksterweekend zorgen voor lokale drukte op de wegen. De organisatie van popfestival Pinkpop heeft de bezoekers gewaarschuwd voor de zomerse temperaturen.

De zomerse temperaturen zorgen naast drukte op de wegen ook voor drukte op de terrassen, zoals hier in Den Haag. Foto Hollandse Hoogte / Arie Kievit

Het mooie weer en het lange pinksterweekend zorgen voor lokale drukte op de wegen. De routes naar de Zeeuwse kust en in de kop van Noord-Holland zijn erg vol en ook richting de Veluwe en naar de noordelijke provincies is er veel verkeer. Dat meldde de Verkeersinformatiedienst vanmiddag.

De drukte in Landgraaf, waar muziekfestival Pinkpop plaatsvindt, valt nog mee. Dat geldt ook voor de wegen naar de circuits van Oss en Zandvoort, waar de Pinksterraces worden gehouden.

Naast de recreanten was in het noorden ook druk voor wegwerkzaamheden. Wegwerkers zijn bezig bij het knooppunt Julianaplein, waardoor verkeer uit de richting van Heerenveen veel vertraging opliep.

Pinkpop waarschuwt bezoekers voor hitte

De organisatie van Pinkpop heeft bezoekers vanmiddag gewaarschuwd voor de zomerse temperaturen. “Voorkom uitdroging en drink genoeg water!”, staat op de website van het driedaagse festival. De 43e editie van Pinkpop zou om drie uur ‘s middags van start gaan.

Pinkpop belooft een zonnig feest te worden. “Aan het weer zal het in ieder geval niet liggen”, zegt de organisatie. “Want de voorspellingen zijn: drie dagen lang zon en temperaturen van boven de 22 graden.”

Drinkwaterproducent WML deelt tijdens het festival in het Limburgse Landgraaf gratis water uit. Ook adviseert de organisatie van Pinkpop festivalgangers om een pet te dragen en zonnebrandcrème mee te nemen.

Lees ook de preview van onze redacteur David Haakman over de eerste festivaldag op Pinkpop.

    • Pim van den Dool