Weer

Het belooft een prachtig Pinksterweekeinde te worden. De zon schijnt volop en het blijft droog. Het is ook warm, maar niet meer zo broeierig.

Het fraaie weer hebben we te danken aan een omvangrijk hogedrukgebied boven de noordelijke Noordzee en Scandinavië. Aan de zuidflank ervan wordt met een oostelijke stroming droge en iets minder warme lucht aangevoerd. Dit resulteert in veelal strakblauwe luchten met nauwelijks wolken.

Vandaag waaide het nog stevig, maar de noordoostenwind neemt in het weekeinde weer af. Voor hooikoortspatiënten is het geen pretje de komende dagen. De vele soorten grassen in het land staan in bloei en leveren heel veel pollen in de lucht op. Zeker tien tot vijftien procent van de Nederlanders zijn allergisch voor deze stuifmeelkorrels. Pas later volgende week komt er wat verlichting, als er weer een bui valt en de lucht wordt opgeschoond.

Tot en met Pinksteren blijft het in ieder geval droog en schijnt de zon volop. De temperatuur komt veelal tussen 20 en 26 graden uit.

Vanaf dinsdag wordt het, met een aantrekkende noordwestenwind, iets minder warm en later in de week kan er ook weer eens een bui vallen.