‘Verantwoordelijkheid nemen in crisistijd’ - blader Lenteakkoord door

De meeste maatregelen waren natuurlijk globaal al bekend, maar nu staan dan ook alle details van het Lenteakkoord online. De tekst van het akkoord dat VVD, CDA, ChristenUnie, GroenLinks en D66 sloten is voor iedereen beschikbaar. Blader het akkoord hier zelf even door.

De partijen bezuinigen in totaal 12,4 miljard. Verder wordt een miljard euro geïnvesteerd en is drie miljard euro aan lastenverlichting ingeboekt.

De koopkrachteffecten blijven naar verwachting beperkt tot een verlies van minder dan twee procent. Realistisch? Oordeel zelf. Het Centraal Planbureau komt in ieder geval over drie weken met zijn officiële doorrekening:

Twitter avatar centraalpb Centraal Planbureau Om onduidelijkheid uit de wereld te helpen: CPB doorrekening Lente akkoord (inclusief koopkracht) komt op 14 juni.

begrotingsakkoord