Kortkolom binnenland

Man vermist in Maas na reddingspoging

Rotterdam. Een man is gisteren vermist geraakt nadat hij in Rotterdam achter een in het water gevallen kind aan was gesprongen. Gevreesd wordt dat hij verdronken is. Het incident had plaats rond half zeven ’s avonds. Hoe het kind, van wie het geslacht en de leeftijd onbekend is, in het water van de Maas terechtkwam is onduidelijk. Twee mannen sprongen het water in. Roeiers konden het kind en een van de mannen uit het water halen, maar de andere redder kwam niet meer boven. Hulpdiensten zochten vandaag verder naar de man. (Novum)

Voorzitter Amarantis weg uit nieuwe baan

Rotterdam. Collegevoorzitter Bert Molenkamp is woensdag opgestapt bij ROC Rivor. Hij was daar in oktober aan de slag gegaan, nadat hij vorig jaar bij de noodlijdende onderwijsinstelling Amarantis was vertrokken als collegevoorzitter. Amarantis kampt met een miljoenentekort en wordt na de zomervakantie opgesplitst. Molenkamp schreef de raad van toezicht van ROC Rivor dat de commotie rondom Amarantis een zodanige impact dreigde te krijgen op de school en zijn rol daar, dat hij naar zijn mening niet meer naar volle tevredenheid kon functioneren. De raad van toezicht zei het besluit van Molenkamp te betreuren, maar ook begrijpelijk te vinden. (NRC)

Toch minder drukte bij aanvraag paspoorten

Den Haag. Het loopt minder hard met het aantal aanvragen van paspoorten voor kinderen dan verwacht. Daarom is het met onmiddellijke ingang weer mogelijk een paspoort of identiteitskaart aan te vragen, ook al verloopt het oude document pas na 1 september. Dat liet het ministerie van Binnenlandse Zaken gisteren weten. Deze maatregel die mensen met een voorlopig nog geldig reisdocument even in de wacht zette, was afgekondigd omdat kinderen vanaf 26 juni niet meer mogen meereizen op het paspoort van hun ouders. Daarom werd een stormloop op de gemeentehuizen verwacht. (Novum)

Meer treinvertraging door koperdiefstal

Den Haag. Koperdiefstallen hebben sinds begin dit jaar geleid tot 142 uur vertraging op het spoor. Dat is een toename ten opzichte van een jaar eerder, toen er over een heel jaar genomen 297 uur vertraging was. Dat schreef minister Opstelten (Veiligheid en Justitie, VVD) gisteren aan de Tweede Kamer. Het aantal diefstallen is in de eerste drie maanden van dit jaar wel relatief lager dan vorig jaar. Toen waren koperrovers 516 keer actief, tegen 115 keer in het eerste kwartaal van dit jaar. (Novum)

Est aangehouden na valse bommelding

Rotterdam. Een 33-jarige Est is gisteravond op het vliegveld van Rotterdam aangehouden omdat hij geroepen had dat hij een bom bij zich had. Hierop werd een groot gedeelte van de vertrekhal van het Rotterdam the Hague Airport ontruimd. Na een kwartier kon de luchthaven worden vrijgegeven, meldde de marechaussee. De ontruiming had geen gevolgen voor het vliegverkeer. (Novum)