Kijktips

scene uit de animatiefilm Persepolis (2007) FOTO: 2.4.7. Films

Film

The Simpsons Movie (David Silverman, 2007, VS).

Het gezin van Homer Simpson is al sinds 1989 op de televisie. In 2007 volgde deze bioscoopfilm – vandaar ook de grap aan het begin, als Homer opstaat, in de camera kijkt en zegt: „Waarom betaal ik eigenlijk om in de bioscoop naar iets te kijken wat ik ook thuis gratis kan zien?” De zwarte humor van de felgele animatiefiguren is en blijft van hoog niveau. RTL5, 20.30-22.10u.

Persepolis (Marjane Satrapi en Vincent Paronnaud, 2007, F/VS).

Verrukkelijke animatieverfilming van de stripboeken van Marjane Satrapi over haar jeugd voor, tijdens en na de islamitische revolutie in Iran. We zien het leven van een wijs en levendig meisje van goede komaf dat van alle kanten wordt bekneld door de opdringerige religiositeit van de ayatollahs. Zwaar en licht wisselen elkaar als vanzelfsprekend af.Ned.2, 00.05-01.35u

Informatief

Reporter international: Betaalde chirurgen.

Duizenden Nederlanders hebben een kunstheup die ernstige bijwerkingen geeft. Ondanks jarenlang berichten uit het buitenland over die bijwerkingen bleven Nederlandse chirurgen het implantaat toepassen. Dat zou volgens deze reportage komen door financiële banden tussen chirurgen en de kunstheuphandel. Ned.2, 21.20-22.00u.

Amusement

Episodes.

Komische serie over een Brits stel dat in de VS een tv-serie probeert te slijten. Als de vader van omroepbaas Merc Lapidus overlijdt, krijgen Sean en Beverly een cursus ‘rouwen in Hollywood’. Ook met Matt LeBlanc, als zichzelf.BBC 2, 23.00-23.30u.

Dexter.

Slotaflevering van zesde reeks. Dexter en zijn collega’s van Moordzaken zitten nog steeds achter de Doomsday Killers aan. Ned.3, 23.05-00.00u.