Infographic: in Amerika worden de porties fastfood steeds groter

Als je het nog niet wist maakte de film Super Size Me (hier in zeven minuten) het in 2004 nog eens duidelijk: alleen maar heel veel fastfood eten is niet zo goed voor je lichaam. In Amerika worden de porties echter groter en groter. Tenminste, dat stelt de organisatie MakingHealthEasier.org. Sinds de jaren ’50 zouden in Amerika de porties vier keer zo groot zijn geworden.

Zo gingen de Amerikaanse hamburgers van 110 gram naar 340 gram. De inhoud van de frisdrankbekers is volgens de infographic die de organisatie op het web verspreidt nog groter geworden. Die ging van 7 ounce (207 ml) naar 42 ounce (1,2 liter).

De organisatie spreekt van gemiddelde groottes van de fastfoodmenu’s, maar dat valt te bezien. De grootste beker die bijvoorbeeld McDonalds in de Verenigde Staten aanbiedt is namelijk 42 ounce.

Het zal de deelnemers van de Nugget Challenge worst nugget zijn

De boodschap van MakingHealthEasier.org is echter duidelijk: eet eens wat minder. Het is echter de vraag of de vaste fastfood-eter zich daar iets van aantrekken. Zo staat YouTube vol met deelnemers die meedoen aan de onofficiële Nugget Challenge: zoveel mogelijk kipnuggets proberen te eten binnen een zo kort mogelijke tijd. En dat zijn mensen die zich niet zoveel aantrekken van de grootte van porties. Ze bestellen er gewoon meerdere.

http://www.youtube.com/watch?v=gUXjfCzKvDg&feature=related

En in dezelfde categorie: bestel eens het hele dollarmenu van Wendy’s. Eet smakelijk!

http://www.youtube.com/watch?v=n2nv_pBHwL0&feature=related