Idee

Vier jongens van eind-middelbareschoolleeftijd hangen loom rond voor de ingang van onze Albert Heijn. De een: „Heb jij een idee?” De ander: „Nee, ik heb geen idee, jíj hebt toch een idee?” „Ik? Ik niet.” Tegen de derde: „Waarom heb jij geen idee?” Net toen ik me begon af te vragen waar deze ideeënarmoede vandaan

Vier jongens van eind-middelbareschoolleeftijd hangen loom rond voor de ingang van onze Albert Heijn.

De een: „Heb jij een idee?”

De ander: „Nee, ik heb geen idee, jíj hebt toch een idee?”

„Ik? Ik niet.”

Tegen de derde: „Waarom heb jij geen idee?”

Net toen ik me begon af te vragen waar deze ideeënarmoede vandaan kwam, haalde de vierde een kaartje uit zijn zak: „Ik heb mijn ID tóch bij me!”

Drie minuten laten zaten ze tevreden met een blikje bier op het bankje om de hoek.

Tevreden, maar nog steeds zonder idee waarschijnlijk.

Wilt u ook een ikje maken? Stuur maximaal 120 woorden naar ik@nrc.nl

Willem Koetsenruijter

    • Ik