Hans Peter Hulscher over Vanaf nu ....van Orkater

„Het stuk komt pas echt tot leven als de muziek losbarst en de intentie van de voorstelling duidelijk wordt. Schitterend, hoe muziek de code van het stuk weet te ontrafelen.”

Theatertechnicus Hans Peter Hulscher (39) uit Amsterdam is zeer lovend over de theaterproductie van Orkater, Vanaf nu heet je Pjotr.

„Ik ging heen zonder verwachtingen maar was door de recensies wel erg nieuwsgierig geworden. Ik was vooral benieuwd of ze er in zouden slagen locatietheater te laten werken binnen de conventies van een vierkante doos: een theaterzaal.”

Dat er bezuinigingen nodig zijn in het culturele veld snapt Hans Peter Hulscher echter wel.

„Het is vooral de beeldvorming die rond de bezuinigingen zijn ontstaan waar ik een probleem mee heb. Je hoort cultuur niet weg te zetten als een hobby, dat is een vies woord. Bovendien is snoeien aan de kant van jong talent een heel slecht idee.”

Volgens de theatertechnicus is de managercultuur die is ontstaan in theaterland het grootste verlies. „Bevlogen mensen die plaats moeten maken voor managers: dat werkt niet. Een theater moet je leiden met passie. Die ontbreekt bij de zogenaamde managers. Er wordt veilig geboekt waardoor creativiteit verloren gaat. Voor het maken van theater is lef nodig.”