Consumenten

Deze week stonden in nrc.next de vijf beste inzendingen voor de Benelux Beeldverhalenprijs 2012. Vandaag de winnaar: Frederick Van den Stock (1986) studeerde aan Sint Lukas in Brussel, waar al veel talenten het stripvak hebben geleerd.

Hij werkte geregeld als cartoonist voor De Standaard. Hij debuteerde in 2010 met Ik zien A Geire en won in 2011 de Plastieken Plunk met zijn verhaal De preminiemen over zijn gefnuikte voetbalcarrière.

Van den Stock tekent op dit moment mee aan het project Brussels in Shorts, een bundel met korte verhalen over Brussel, die in september zal verschijnen.

Ondanks zijn grote talent als tekenaar, heeft hij toch af en toe spijt dat hij nooit voor de Rode Duivels zal uitkomen.

De tentoonstelling met de veertig beste inzendingen voor de Benelux Beeldverhalen Prijs opent donderdag 31 mei om 19.00 in 37 PK, Groot Heiligland 37 in Haarlem. Op 2 en 3 juni zijn ook de Haarlemse stripdagen. Op stripdagenhaarlem.nl is alle informatie te vinden.

Meer van zijn werk staat op www.frederikvandenstock.be Bekijk een selectie van 21 inzendingen voor de Benelux Beeldverhalen Prijs op nrc.nl/inbeeld