Barcelona verslaat Athletic Bilbao met 3-0 - wint Spaanse beker

De spelers van Barcelona vieren feest na het winnen van de Copa del Rey. Foto AFP via Notimex / Juan Carlos Rojas

FC Barcelona heeft een teleurstellend verlopen seizoen alsnog positief geëindigd. De ploeg van coach Pep Guardiola won vrijdagavond de Copa del Rey, de Spaanse beker. Barcelona versloeg Athletic de Bilbao met 3-0.

Al na 25 minuten stond die stand op het scorebord, door twee goals van Pedro en een van Messi.

De bekerfinale was de laatste wedstrijd voor trainer Guardiola. Assistent-coach ‘Tito’ Vilanova neemt de taken van hem over. Guardiola trad aan als Barcelona-coach in juli 2008, en won in krap vier jaar liefst veertien belangrijke prijzen: drie keer de Spaanse landstitel, twee keer de Champions League, twee keer het WK voetbal voor clubs, twee keer de Europese Super Cup, drie keer de Spaanse Super Cup, twee keer de Copa del Rey.

De winst van de Spaanse beker vanavond is een troostprijs voor een ploeg die voor velen geldt als het beste voetbalteam ter wereld. De twee belangrijkste prijzen gingen dit seizoen aan FC Barcelona voorbij. In de Champions League sneuvelde de ploeg in de halve finale tegen de latere toernooi-winnaar Chelsea. In de Spaanse competitie werd Barcelona tweede achter Real Madrid, dat een recordaantal punten haalde.

Door de bekerwinst treffen de rivalen Barcelona en Real Madrid elkaar alweer in augustus, voor de dubbele eindstrijd om de Spaanse Super Cup.