Autobom ontploft bij politiebureau Turkije - ‘twee doden, 19 gewonden’

Het politiebureau waar de autobom ontplofte vanochtend. Foto AFP / Ihlas News Agency

De ontploffing van een autobom voor een politiebureau in centraal Turkije heeft een zelfmoordterrorist en een politieagent het leven gekost. De bom ontplofte in de provincie Kayseri. Ook zouden verschillende mensen gewond zijn geraakt.

Sky News twittert:

Twitter avatar SkyNewsBreak Sky News Newsdesk Local Media: Car bomb caused explosion in central Turkey, bomber and one police officer killed

Ook zouden negentien mensen gewond zijn geraakt bij de aanslag in het plaatsje Pinarbasi, 325 kilometer ten zuidoosten van hoofdstad Ankara. De Turkse televisiezender NTV meldt dat van hen er zes ernstig aan toe zijn.

Volgens het tv-station zou er ook een tweede aanslagpleger betrokken zijn bij de bomaanslag. Dat nieuws kan momenteel nog niet worden bevestigd.

Er is nog geen verantwoordelijkheid opgeëist voor de zelfmoordaanslag. In het verleden hebben in Turkije Koerdische organisaties, Al-Qaeda en islamitische militanten bomaanslagen gepleegd.

NTV meldde vanochtend dat de aanslagpleger zijn auto met explosieven het politiebureau probeerde in te rijden vlak voor ontploffing.