Wickie de Viking leert pa de kracht van diplomatie

"Wickie auf großer Fahrt" - Standfoto - Regie Christian Ditter - Copyright Marco Nagel/Rat Pack/Constantin

Wickie en de schat van de goden

Regie: Christian Ditter. Met stemmen van: Ralf Mackenbach, Ernst Daniël Smid, Jack Wouterse, Giel Beelen. ***

Het vervolg op de eerste live action Wickie de Viking-film draait opnieuw om het bewijzen van mannelijkheid. Doe je dat met domme kracht, zoals Wickie’s vader Halvar? Of bewijs je het door nadenken en reflectie, zoals Wickie? Het tragische is dat beiden blind zijn voor elkaars kwaliteiten: Wickie wil net zo stoer en beresterk zijn als zijn vader en Halvar is eigenlijk best jaloers op de slimheid van zijn meisjesachtige zoon. Wickie en Halvar nemen het in Wickie en de schat van de goden op tegen Vreselijke Sven en zijn aantrekkelijke dochter Svenja. Wickie leert zijn vader, die er het liefst meteen op los slaat, de kracht van diplomatie en onderhandelen. Intussen heeft de vrouw van Halvar de meeste macht. Als brombeer Halvar na een mislukte rooftocht weer oog in oog met haar staat, is duidelijk dat hij niets in de melk te brokkelen heeft en siddert hij als zij hem terechtwijst.

Deze aardige vervolgfilm, ook in 3D te zien, is ietsje minder melig dan het eerste deel dat twee jaar geleden in de bioscoop draaide. Er zijn minder flauwiteiten, wat het avonturengehalte ten goede komt.