Werkwijze Maaskant bij Groningen: normaal doen

Robert Maaskant nieuwe trainer voetbalclub FC Groningen.

Rotterdam. Robert Maaskant is de nieuwe trainer van FC Groningen. Hij is de opvolger van Pieter Huistra, die twee weken geleden ontslagen werd na een tegenvallend seizoen. Maaskant (43) was in Nederland eerder trainer van RBC Roosendaal, Go Ahead Eagles, Willem II en NAC Breda. In 2010 ging hij in Polen aan de slag als trainer van Wisla Kraków. In zijn eerste seizoen met Wisla won hij direct de landstitel, maar het jaar daarop werd hij ontslagen. Kort daarna ging hij aan de slag bij de Amerikaanse club Texas Dutch Lions, die klus brak hij af toen Groningen zich meldde. Hij tekende een contract voor één jaar. „Dit is een heel levendige club, dat past bij mij”, zei Maaskant gisteren bij zijn presentatie tegen de NOS. „Mijn werkwijze is gebaseerd op normaal doen, dat past hier denk ik heel goed. Maar ik heb ook een bepaalde flair en brutaliteit die moeten overslaan op de selectie.”

FC Groningen eindigde dit seizoen op de veertiende plaats. In de tweede competitiehelft won de club slechts 3 van de 17 wedstrijden. Groningen had begin dit seizoen nog uitgesproken mee te willen strijden om Europees voetbal. NRC