Weer

Gisteren werd het in het oosten van het land tropisch met bijna 31 graden in de Achterhoek. Dit leverde vervolgens wel een paar stevige donderbuien op. In korte tijd viel hierbij veel neerslag en waren er diverse inslagen van bliksem geweest. Lokaal vielen hagelstenen ter grote van twee centimeter naar beneden. In de avond trokken de buien naar het westen en doofden vannacht uit.

Tot en met Pinksteren blijft het droog en zonnig. Het is nog altijd warm maar minder broeierig. In Zeeland was het vandaag eerst nog lange tijd mistig, maar verder scheen de zon uitbundig en bleef het op de meeste plaatsen droog. Met een matige tot vrij krachtige oost- tot noordoostelijke wind werd iets drogere en minder warme lucht aangevoerd.

Hierdoor is het komende nacht minder warm. Het kwik daalt, bij een doorstaande noordooster, naar 12 tot 15 graden. Aangename slaaptemperaturen.

Morgen en in het Pinksterweekeinde blijft het zonnig en droog. Op de Waddeneilanden wordt het een graad of 20 terwijl het kwik in Limburg nog naar 25 graden kan stijgen.

Vanaf dinsdag zijn er wat meer wolken en is het iets minder warm. Er kan dan ook weer een bui vallen.