Uit voor kinderen

KAAP

Fort Ruigenhoek is een avontuurlijke plek: een onbewoond eiland vol oude bunkers. Je kunt er heerlijk picknicken, maar je kunt er ook kunst ontdekken. Ieder jaar vindt hier het festival KAAP plaats, een tentoonstelling met kunstwerken voor kinderen. Dit jaar heeft kunstenaar Frank Koolen de expositie gemaakt. Hij nodigde dertien kunstenaars uit die zich allemaal bezighouden met structuren en systemen.

27 mei t/m 8 juli, Fort Ruigenhoek, Groenekan. Inl. www.kaapweb.nl

Kids ‘n’ Billies

Het is het stoerste muziekfestival voor kinderen, vinden ze zelf. Kids ‘n’ Billies in Nijmegen is in ieder geval leuk voor zowel kinderen als ouders die van rock ‘n’ roll-muziek houden. Je kunt er luisteren naar bands als The Hackensaw Boys, Voodoo Swing en Bootleg Betty, maar je mag ook je eigen T-shirts zeefdrukken of hutten bouwen.

16 juni, Openluchttheater De Goffert, Nijmegen. Inl. kidsnbillies.nl

Kinder Parade Festijn

Op het Kinder Parade Festijn in Apeldoorn, dit jaar op 8 juli, kun je r in verschillende tenten in het Oranjepark theatervoorstellingen zien. Ook kun je er pony rijden, een dj workshop volgen, je laten schmincken, of speelgoed verkopen op de markt. En als je zelf ambities hebt om kunstenaar of muzikant te worden, dan kun je je aanmelden voor Apeldoorn Got Talent. Misschien word je wel ontdekt!

8 juli, Oranjepark, Apeldoorn. Inl. www.kinderparadefestijn.nl