Twee nieuwe aanhoudingen in zaak Laurentius

Een winkelpand van woningcorporatie Laurentius staat te huur. In de zaak rond Laurentius zijn vandaag twee nieuwe aanhoudingen verricht. Foto Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Er zijn twee nieuwe verdachten aangehouden in verband met de omstreden vastgoedtransacties van de Brabantse woningcorporatie Laurentius. Dat meldt nos.nl. Gisteren werd de directeur Walter V. van de woningcorporatie al aangehouden.

Het zou gaan om ondernemers van vastgoedbedrijf Widhage in ‘s Gravenmoer. Gisteren werd gesteld dat het onderzoek rond Laurentius zich richt op een vastgoedondernemers met wie de woningcorporatie enkele nieuwbouwprojecten heeft ontwikkeld. Directeur Walter V. zou hebben geprofiteerd van deze transacties.

Justitie begon een onderzoek tegen Walter V. nadat bij het Meldpunt Integriteit Woningcorporaties (MIW) meldingen waren binnengekomen. De raad van commissarissen heeft V. per direct geschorst.

Laurentius werd vorige maand onder extern toezicht gesteld omdat de woningcorporatie met financiële problemen kampt. Minister Liesbeth Spies van Binnenlandse Zaken betwijfelde of het bestuur en het interne toezicht wel in staat zijn het beleid te wijzigen.

Volgens de raad van commissarissen staat het fraudeonderzoek los van het verscherpt toezicht. De corporatie heeft ongeveer negenduizend woningen in en rond Breda.