Op de thee bij Mark Rutte in het Torentje

Vandaag viert de lokale weekkrant Den Haag Centraal haar vijfde verjaardag in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Het lustrum wordt gevierd met Haagse artiesten waaronder Lee Towers (inmiddels al 25 jaar woonachtig in Den Haag), Cesar & Fred Zuiderwijk en Tim Akkerman.

Coos Versteeg, hoofdredacteur van het Haagse weekblad, bedacht samen met schrijfster Yvonne Keuls een speciale actie in de hoop dat de krant, voor het komende jaar, een politiek verslaggever in dienst kan nemen. „Vanavond kunnen bezoekers een vriendencertificaat van 50 euro aanschaffen”, zegt Versteeg. „Winnaars maken kans op een ontmoeting met een bekende Hagenaar.” Zo kan iemand worden uitgenodigd om met premier Mark Rutte in het Torentje thee te drinken en Yvonne Keuls komt bij iemand thuis voorlezen. Op dit moment is Den Haag Centraal – de gemiddelde oplage ligt met losse verkoop en abonnees rond de 9.000– verliesgevend. Maar Versteeg is optimistisch. „Ten opzichte van 2010 zijn de advertentie inkomsten van de krant in 2011 met 15 procent gestegen. In 2013 hopen we quitte te draaien.”