OM: Laurentius voor miljoenen benadeeld door fraude eigen directeur

Een winkelpand van woningcorporatie Laurentius staat te huur. Laurentius is waarschijnlijk voor miljoen opgelicht door zijn eigen directeur. Foto Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Woningcorporatie Laurentius is waarschijnlijk voor miljoenen euro’s benadeeld vanwege fraude en oplichting door de eigen directeur Walter V. en twee directieleden van vastgoedbedrijven. De verdachten hebben vermoedelijk geld verdiend met diverse vastgoedtransacties voor de woningcorporatie en dit geld in eigen zak gestoken.

Dat heeft Openbaar Ministerie vanmiddag bekendgemaakt. Drie verdachten zijn aangehouden. De rechtbank in Breda heeft ze voor 14 dagen in bewaring gesteld.

Eerder vandaag maakte nos.nl al bekend dat in verband met de fraude na Laurentius-directeur Walter V. ook twee andere vastgoedondernemers waren aangehouden. Het onderzoek rond Laurentius richtte zich op vastgoedondernemers met wie de Laurentius enkele nieuwbouwprojecten heeft ontwikkeld. Directeur Walter V. zou hebben geprofiteerd van deze transacties.

Justitie begon een onderzoek tegen Walter V. nadat bij het Meldpunt Integriteit Woningcorporaties (MIW) meldingen waren binnengekomen. De raad van commissarissen heeft V. per direct geschorst. De corporatie bezit ongeveer negenduizend woningen in en rond Breda.

    • Niels Posthumus