Kijken: nieuwe vogelman springt uit helikopter zonder parachute

Het lijkt booming te zijn, met vogelpak en zonder parachute de zwaartekracht trotseren. Gisteren voegde stuntman Cary Connery zich bij deze waaghalzen door de eerste te zijn die onbeschermd een vrije val van ruim een kilometer maakte uit een helikopter.

Met een snelheid van 120 kilometer per uur maakte hij de afdaling, die nog geen minuut duurde, om keurig netjes in de landingsbaan van achttienduizend dozen terecht te komen die gisterochtend door vrijwilligers zijn opgestapeld.

Het duurde een dikke minuut voor hij uit de dozen wist te klauteren, wat voor omstanders, zijn vrouw en de journalisten van Sky News tot spannende momenten leidde, maar Connery wist zijn stunt ongeschonden te volbrengen.

Baas boven baas is nog altijd wel Espen Fadnes, de Noorse vliegende man die met 250 km/u langs rotswanden, door ravijnen en over het water scheert.

    • Annemarie Coevert