Nederlands filmproject ‘In Jouw Naam’ in de prijzen in Cannes

Acteur Barry Atsma vertolkt samen met Elise Schaap de hoofdrollen. Foto Hollandse Hoogte/Tom Jaeger

Het filmproject In Jouw Naam, dat nog moet worden opgenomen, heeft gisteravond op filmfestival Cannes de ARTE-prijs gewonnen voor beste l’Atelier-project. “Deze prijs geeft echt een etiket aan onze film”, zegt regisseur Marco van Geffen in een reactie.

“Het moet allemaal nog een beetje binnenkomen, maar het is wel echt cool.”

Het initiatief, waarvoor vijftien films werden geselecteerd, stimuleert een nieuwe generatie filmmakers. Tijdens het festival worden de geselecteerde regisseurs en hun producenten in contact gebracht met internationale financiers en andere filmprofessionals. Van Geffen heeft al een paar internationale coproducenten getroffen die enthousiast zijn over de film, zo meldt hij tegenover persbureau Novum.

“Het is een goed, duister en intens scenario”, zegt Michel Reilhac, cinemadirecteur van de Franse tak van tv- en productiebedrijf ARTE en degene die besliste over de prijs. ARTE heeft interesse in de coproductie van het project.

De film gaat over een jong stel dat een kindje verliest. Het filmproject met Barry Atsma en Elise Schaap in de hoofdrollen moet later dit jaar worden opgenomen en volgend jaar uitkomen.

    • Annemarie Coevert