Nederland weer niet door naar finale Eurovisie Songfestival

Caption: Netherlands Joan Franka performs during the second semifinal at the 2012 Eurovision Song Contest at the Baku Crystal Hall in Baku, Friday, May 25, 2012. The finals of the 2012 Eurovision Song Contest will be held at the stadium on May 26, 2012. (AP Photo/Sergey Ponomarev) De Turks-Nederlandse vocalist Joan Franka komt niet uit voor Nederland op de finale van het Eurovisie Songfestival in Baku. Foto AP / Sergey Ponomarev

Joan Franka vertegenwoordigt zaterdag Nederland niet op het Eurovisie Songfestival in Baku met haar nummer ‘You and Me’.

De finale in de hoofdstad van Azerbajdzjan gaat voor het achtste jaar op rij aan de neus van Nederland voorbij. Franka maakte volgens bookmakers wel kans op een finaleplaats, schrijft persbureau Novum. In 2004 stond Nederland voor het laatst in de finale, Re-Union behaalde toen de twintigste plek met de inzending Without You.

Twitter avatar Aangespoeld Richard Grootbod Mooie traditie voortgezet. #ESF Met niks terug naar huis.

Franka kon de hoge verwachtingen niet waarmaken. De commentaren na afloop van het optreden van Franka waren weinig hoopvol: dit was niet helemaal zuiver.

http://youtu.be/Kx5KGbxDMMQ

Zweden en Servië, tegen wie Nederland het vandaag op moest nemen, worden getipt als winnaars. Ook de Russische oma’s van Boeranovskie Baboesjki, die dinsdag al een finaleplaats veroverden, maken volgens gokkers grote kans op de hoofdprijs.

Er streden vanavond achttien acts om de stem van de tv-kijker en de vakjury. De tien kandidaten met de meeste punten gingen door naar de finale, dat werden: Estland, Turkije, Litouwen, Bosnië en Herzegovina, Zweden, Macedonië, Noorwegen, Servië, Oekraïne en Malta. Zaterdag strijden in Bakoe in totaal 26 landen voor de overwinning.

    • Hans Klis