Kortkolom sport

Rodriguez wint zware bergetappe in Giro

Rotterdam. Wielrenner Joaquim Rodriguez heeft gisteren de zeventiende etappe van de Ronde van Italië gewonnen. De leider in het algemeen klassement was in de sprint in Cortina d’Ampezzo te sterk voor Ivan Basso en Ryder Hesjedal. De renners moesten in de zeventiende etappe van de Giro over twee bergen van de eerste categorie en twee van de tweede categorie. Tot grote verschillen in de top van het algemeen klassement leidde dat niet. De voorsprong van leider Rodriguez op Hesjedal blijft een halve minuut. Ivan Basso is derde voor Michele Scarponi. (Novum)

Zonderland op EK turnen niet in finale

rotterdam. Turner Epke Zonderland is er op de EK in het Franse Montpellier niet in geslaagd de finale te halen op zijn favoriete onderdeel rek. Zonderland kwam in de kwalificaties ten val en kreeg een lage waardering van de jury. Epke Zonderland strijdt met Jeffrey Wammes om één olympisch startbewijs. Beide turners hebben aan de kwalificatie-eisen voldaan, maar moeten nu de Nederlandse turnbond overtuigen wie van hen het meeste kans maakt op een medaille. De turnbond neemt binnenkort een beslissing. (NRC)

Joey Barton twaalf duels geschorst

Rotterdam. De Britse voetballer Joey Barton is door de Engelse voetbalbond FA voor 12 wedstrijden geschorst. De aanvaller van QPR kreeg de straf omdat hij in de laatste competitiewedstrijd van zijn club tegen Manchester City een elleboogstoot uitdeelde aan Carlos Tevez. Nadat hij daarvoor een rode kaart had gekregen, trapte hij Sergio Agüero tegen zijn dijbeen en probeerde hij Vincent Kompany nog een kopstoot te geven. Het was voor Barton zijn tweede rode kaart van het seizoen. (Novum)

Excuses Bayern-fans voor uitfluiten Robben

Rotterdam. Volgens Karl-Heinz Rummenigge, voorzitter van de Duitse voetbalclub Bayern München, hebben veel Bayern-supporters spijt betuigd voor het uitfluiten van hun eigen speler Arjen Robben. Robben speelde dinsdag met het Nederlands elftal tegen zijn club en werd uitgefloten door een deel van het publiek. De Duitse fans waren niet blij dat Robben alleen in het shirt van Oranje speelde. Na afloop spraken bondscoach Bert van Marijk en aanvoerder Mark van Bommel schande van het uitfluiten van Robben. De aanvaller had afgelopen zaterdag voor Bayern nog een penalty gemist in de verloren Champions Leaguefinale. (Novum)

‘Twente-spits Ola John op weg naar Benfica’

Rotterdam. FC Twente en Benfica zijn het eens over een overgang van voetballer Ola John. Dat meldt de Telegraaf. Volgens de krant betaalt het Portugese Benfica negen miljoen euro voor de aanvaller van Twente, die een contract voor vijf jaar zou tekenen in Lissabon. John brak dit seizoen definitief door in de hoofdmacht van Twente. Hij speelde 33 wedstrijden in de competitie en scoorde daarin acht keer. (Novum)

Kleine voetbalclub kampioen in Bulgarije

Rotterdam. In Bulgarije is gisteren de kleine voetbalclub Loedogorets kampioen geworden. De club uit het dorpje Razgrad was in het beslissende duel met 1-0 te sterk voor CSKA Sofia. Loedogorets debuteerde dit seizoen op het hoogste voetbalniveau in Bulgarije. Twee jaar geleden speelde de club nog in de derde divisie. Loedogorets won eerder dit jaar ook al de Bulgaarse beker. Volgend seizoen doet de club mee aan de voorrondes van de Champions League. (NRC)