Espresso met Louis van Gaal

Louis van Gaal wordt genoemd als de nieuwe coach van Liverpool. De oud-trainer van onder meer Ajax, FC Barcelona en Bayern München zou de gevallen Engelse topclub moeten terugbrengen naar het hoogste niveau. ‘Ik sta er niet van te kijken dat ze mij hebben benaderd,’ zegt Van Gaal. ‘Ik krijg elke maand tientallen aanbiedingen.’

Foto Reuters

Volgorde

Louis van Gaal wordt genoemd als de nieuwe coach van Liverpool. De oud-trainer van onder meer Ajax, FC Barcelona en Bayern München zou de gevallen Engelse topclub moeten terugbrengen naar het hoogste niveau. ‘Ik sta er niet van te kijken dat ze mij hebben benaderd,’ zegt Van Gaal. ‘Ik krijg elke maand tientallen aanbiedingen.’ Wat vindt hij ervan dat Ajax-trainer Frank de Boer eerst is benaderd door Liverpool. ‘Frank heeft natuurlijk veel van mij geleerd,’ zegt Van Gaal. ‘dus dan is het niet zo vreemd dat ze hem ook even polsen.’ Hij neemt een slokje espresso. ‘Maar het is wel vreemd dat ze mij niet eerst hebben gevraagd. De juiste volgorde is: Van Gaal, De Boer, Robert Maaskant, Cruijff.’ De voormalige coach van Bayern München denkt even na. ‘Tofik Dibi moet je in ieder geval niet hebben,’ zegt hij. ‘Die is ongeschikt.’ Ik vraag hem wat hij vond van het fluitconcert dat Arjen Robben ten deel viel tijdens de oefenwedstrijd Bayern München tegen Oranje. ‘Het stelde niet zo veel voor,’ antwoordt Van Gaal. ‘Ik begrijp dan ook niet dat de clubleiding van Bayern zijn excuses heeft aangeboden.’ Hij neemt nog een slokje espresso. ‘Ze hebben mij nooit excuses aangeboden.’