diversen

Music Meeting

In het Pinksterweekend is er in Nijmegen het internationale festival Music Meeting. Met veel muziek, (openlucht)films en een Silent Disco.

26 t/m 28 mei. Nijmegen. www.musicmeeting.nl

Watou

Dit jaat gaat het kunst- en poëziefestival in Watou over toevallige ontmoetingen en de dingen die niet echt voorbij gaan.

7 juli t/m 2 september. Watou, Belgie. www.kunstenfestivalwatou.be

Zomerfeesten Nijmegen

Tijdens de Vierdaagse in Nijmegen is er ’s avonds veel te beleven. In de binnenstad zijn er optredens van ondermeer Eefje de Visser en het William Smulders Quartet. Aan de overkant van de Waal is zijn er theatertenten . En in het Valkhofpark verzorgt muziekfestival de-Affaire optredens van o.a. Mozes and the Firstborn, Superspeed Donkeyen en Rats on Rafts.

14 t/m 20 juli. Nijmegen. www.vierdaagsefeesten.nl

Gentse Feesten

Het centrum van Gent is van 16 tot en met 25 juli het decor van de Gentse Feesten, een tiendaags volksfeest met straattheater en natuurlijk veel Vlaams bier. Tegelijkertijd is er het Dancefestijn 10 Days Off met house, electro, techno, funk en disco.

14 t/m 23 juli. Gent, België. www.gentsefeesten.be

Zomerparkfeesten Venlo

Vierdaags cultuurfestival in het Julianapark in Venlo met meer dan honderd acts: muziek, dans, theater, mode, film, literatuur, beeldende kunst en wetenschap.

2 t/m 5 augustus, Venlo. www.zomerparkfeest.nl

Rürhtriennale

Internationaal muziek- en kunstfestival in het Duitse Ruhrgebied met o.a. muziek van John Cage, theater van Robert Lepage en videokunst van Michal Rovner

17 augustus t/m 30 september. Duitsland. www.ruhrtriennale.de

Into The Great Wide Open

Naar muziek luisteren op een intiem veldje midden in het bos en daarna op de fiets door de duinen op zoek naar verborgen kunstwerken. Sympathiek festival op Vlieland met optredens van onder meer Case Mayfield, Spinvis, Franz Ferdinand en Balthazar.

7 t/m 9 september. Vlieland. www.intothegreatwideopen.nl