Weer

Dankzij een hogedrukgebied boven Scandinavië blijft het warm en zonnig lenteweer. Vannacht is het helder. Voornamelijk in gebieden waar het heeft geregend, kunnen enkele mistbanken ontstaan. Het blijft zwoel, met minimumtemperaturen rond 17 graden.

Morgen is het zonnig. Alleen in het zuiden is de lucht mogelijk nog net onstabiel genoeg voor de vorming van een lokale onweersbui. Bij een matige oost- tot noordoostenwind loopt de maximumtemperatuur uiteen van 24 graden in het noorden tot rond 27 graden in de zuidelijke provincies.

Vanaf vrijdag schijnt de zon enkele dagen volop. Toch zijn de temperaturen iets lager: de aangevoerde lucht is niet alleen droger, maar ook wat koeler. Door de felle zon wordt de atmosfeer toch flink opgewarmd. De temperatuur stijgt naar zo’n 22 tot lokaal 24 graden.

Zaterdag en zondag verandert er vrijwel niets. De zon schijnt voortdurend en de temperatuur is comfortabel te noemen. Overdag wordt het zo’n 22 tot 25 graden.

Ook Tweede Pinksterdag is het nog aangenaam lenteweer. Misschien dat de zon soms even schuil gaat achter een wolkenveldje, maar het blijft droog en warm voor de tijd van het jaar.