VS tarten Pakistan met nieuwe drone-aanval - 4 militanten dood

Anti-Amerikaprotest van de Moslim Liga in Pakistan nadat de VS eerder deze maand liet weten door te gaan met drone-aanvallen. Foto AP / Khalid Tanveer

Verzoek tot het stoppen met drone-aanvallen of niet: de Pakistaanse inlichtingendienst beweert dat de Verenigde Staten toch twee raketten hebben afgevuurd met een onbemand vliegtuigje. Vier militanten zouden zijn gedood.

Het parlement van Pakistan eiste onlangs nog van de VS dat het alle drone-aanvallen op Pakistaans grondgebied zou opschorten. Amerika maakte toen al direct duidelijk hier geen trek in te hebben en een geheim CIA-programma gewoon te zullen afwerken.

Volgens persbureau AP vond de aanval vanochtend plaats in Datta Khel, een dorp nabij tribaal gebied in Noord-Waziristan. De identiteit van de doden is onbekend, maar het dorp is een bolwerk van het Haqqani-netwerk.