Voetbalnieuws

Chelsea heeft gisteren het vertrek van Didier Drogba (34) bevestigd. Na goed overleg is besloten niet verder met elkaar te gaan. Drogba kondigde maandag al zijn vertrek aan bij Chelsea, dat zaterdag de Champions League won. Hij speelde acht jaar bij de Blues en won drie landstitels. Drogba: „Het is een moeilijke beslissing, maar het is tijd voor een nieuwe uitdaging.” Drogba kwam in 2004 over van Olympique Marseille. In 341 optredens voor Chelsea kwam hij tot 157 doelpunten. Waar hij volgend jaar speelt, is nog niet duidelijk.

De voetballers van Kosovo mogen interlands gaan spelen. De FIFA heeft Kosovo gisteren toestemming gegeven tot het spelen van vriendschappelijke wedstrijden. De wereldvoetbalbond hield dat eerst tegen, omdat de Balkanstaat niet officieel wordt erkend door de Verenigde Naties. De FIFA en UEFA (Europese voetbalbond) weigerden tot dusver Kosovo toe te staan om wedstrijden te spelen tegen de 208 aangesloten voetbalbonden. Waarom de FIFA zijn standpunt nu wijzigt, is niet duidelijk. Kosovo verklaarde zich in 2008 onafhankelijk van Servië. Het land wordt door 89 van de 193 leden van de VN wel erkend. Nederland is een van die landen.

Real Madrid heeft het contract met trainer José Mourinho met twee jaar verlengd. De nieuwe verbintenis met de Portugees loopt tot de zomer van 2016. Mourinho maakte in 2010 de overstap van Internazionale naar Real. Nadat de Madrilenen vorig jaar alleen het nationale bekertoernooi wisten te winnen, leidde Mourinho de club dit seizoen voor het eerst sinds 2008 naar de landstitel. Real deed dat met een recordaantal van honderd punten. In de halve finale van de Champions League werd Real uitgeschakeld.