NOS in nieuw jasje, maar de rode 'O' blijft

„Vanaf zondag a.s. nieuwe decors, leaders en tunes bij de #NOS! Het nieuwe NOS Journaal: de rode O blijft natuurlijk!”

Het blijft nog een beetje geheim, toch lichtte Marcel Gelauff, hoofdredacteur NOS Nieuws, gisteren via Twitter al een klein tipje van de sluier op. Bij de nieuwe vormgeving van het NOS Journaal hoort ook een nieuw logo: een variatie op het eerdere logo waarbij de rode ‘O’ is gebleven. Deze ‘O’ heeft, aldus de NOS, voortaan een centrale functie. De letter „moet uitbeelden dat de NOS het centrum is van de nieuws-, sport- en evenementenverslaggeving”.

Afgezien van het nieuwe logo krijgt het NOS Journaal vanaf zondag 27 mei ook nieuwe decors, leaders (begin- en eindfilmpjes) en tunes. Daarnaast krijgen Teletekst en internet een nieuw uiterlijk. En de opvallendste verandering: Sacha de Boer en Rob Trip gaan het nieuws staand presenteren.