Next festival

Inger van Maanen (21) studeert politicologie in Amsterdam. Hij woont in Utrecht en gaat zaterdag naar de eerste editie van Edit, een nieuw technofestival vlakbij Haarlem.

Hoe heb je van Edit gehoord?

Ik ga al een tijdje naar de On and on- en Schwung-feesten in Amsterdam. Toen kreeg ik via de nieuwsbrief te horen dat dit festival eraan kwam en heb ik meteen kaarten gekocht.

Waarom dit festival?

Omdat het nieuw is en wat kleiner. Voor een festival als Awakenings vind ik dat je al snel te veel betaalt. Dan kan je naar zes podia, maar in praktijk ga je er naar één of twee. Ik houd ook wel van die harde, donkere techno. De continuïteit in de muziek trekt me. House is meer met pieken en dalen, ik vind het altijd wel lekker om in één ritme door te knallen. Voor Alex Bau en Pär Grindvik kom ik extra vroeg. Zij beginnen om 14.00 uur.

Wat is jouw ultieme festival?

Het meerdaagse festival. Dan heb je echt het idee dat je even weg bent geweest. Vorige zomer ben ik naar Exit geweest, op een oud fort in Servië. Overdag was er niets te doen, dan lag je in je tent tot je eruit werd gebrand. ’s Avonds ging je indrinken met allerlei wazige drankjes en liep je onder een poort door naar het terrein. Het had iets mysterieus, zo’n gekke plek. Na vijf dagen had ik echt een gevoel van heimwee. Dat heb je bij een festival van een dag niet.

Wat neem je mee?

Gewoon een broek, shirt en schoenen. Mijn Nike air max, die lopen wel lekker. En een zonnebril natuurlijk, ook wel handig.

Neem je verder iets tot je?

Nee. Ja, een biertje, natuurlijk. Dat spreekt voor zich.

Verder nog tips?

Zorg dat je met een groep leuke mensen gaat. Vroeger ging het me alleen om de muziek, maar de mensen om je heen zijn toch ook sfeerbepalend.

Edit, 25 mei, Haarlem, 25 of 37,50 euro, inl. editfestival.com