Modelgezin

Deze week in nrc.next: de vijf beste inzendingen voor de Benelux Beeldverhalenprijs 2012. Aanstaande vrijdag publiceren we de winnaar.

Marissa Delbressine (1982) brak haar studie klassieke talen af en ging naar de kunstacademie in Utrecht. Ze is animator en tekenares en heeft haar atelier in de kelder van de oude brandweerkazerne in Maastricht. Ze werkt voor Eppo aan de avonturenserie Ward, publiceert in juni en juli in het Duitse Comix een tweedelige serie Streets of Europe en voltooit zo snel mogelijk haar nedermanga graphic novel Ishtou over een meisje dat na een aanslag op de metro verzeild raakt bij een groep mensen die in tunnels onder de grond leven.

Ze viel dit en vorig jaar in de prijzen bij de Dutch Manga Awards: dit jaar in de categorie fanhommage (doujinshi) aan de populaire serie Black Butter. Haar bijdrage behandelt het harde bestaan van een modelgezin bij een Scandinavische meubelgroothandel.