Maaskant nieuwe trainer FC Groningen

Robert Maaskant is de nieuwe trainer van FC Groningen. Hij is de opvolger van Pieter Huistra, die twee weken geleden door de club werd ontslagen na een tegenvallend seizoen.

De 43-jarige Maaskant was in Nederland eerder trainer van RBC Roosendaal, Go Ahead Eagles, Willem II en NAC Breda. In 2010 ging hij in Polen aan de slag als trainer van Wisla Kraków. In zijn eerste seizoen met Wisla won hij direct de landstitel, maar het jaar daarop werd hij door de club ontslagen. Kort daarna ging hij aan de slag bij de Amerikaanse club Texas Dutch Lions.

FC Groningen eindigde dit seizoen op de veertiende plaats in de eredivisie. In de tweede competitiehelft won de club slechts drie van de zeventien wedstrijden. FC Groningen had begin dit seizoen nog uitgesproken mee te willen strijden om Europees voetbal.

Groningen maakte eerder deze week bekend drie nieuwe spelers te hebben aangetrokken voor volgend seizoen. Mitchell Schet, Gennaro Zeefuik en Michael de Leeuw komen over van respectievelijk RKC Waalwijk, PSV en De Graafschap.

Robert Maaskant is vanmiddag gepresenteerd bij FC Groningen. Hij tekent een contract voor één jaar bij de club.