De trailer: Skyfall

** Door een bankroet van studio MGM was het vier jaar wachten op de nieuwe James Bond na Quantum of Solace. En die viel in 2008 nogal tegen. Inzet: de watervoorraad van Bolivia? Sorry hoor. Het had indertijd iets te maken met een schrijversstaking, maar Skyfall moet toch echt beter. Deze teaser van een minuut stelt deels gerust: regisseur Sam Mendes is de actie niet vergeten. Een metro ontspoort, er vallen schoten, er wordt van wolkenkrabbers gesprongen. Bond oogt wat pips en depri bij een psychologische test, maar het moorden zal hem vast opvrolijken. Het palet is somber: loodzware Britse wolkpartijen, mistige Schotse Hooglanden, Shanghai in kil neon – de eerste keer dat Bond China aandoet overigens. Verder gebeurt er opmerkelijk weinig opmerkelijks in de teaser. Verwacht op 1 november. (CvZ)