Weer

De zomers warme lucht uit Zuidoost-Europa heeft ons land met een lange omweg, notabene met een noordoostenwind, bereikt. Vannacht is het zwoel met minimumtemperaturen rond 16 graden.

Morgen loopt het kwik snel op. De atmosfeer is echter vochtig en onstabiel. Reeds voor het middaguur bereiken de eerste stapelwolken het buienstadium. Vervolgens vallen er verspreid over het land enkele felle onweersbuien. Lokaal valt in korte tijd veel regen. Ook hagel en (mogelijk zware) windstoten zijn mogelijk. Net als afgelopen zondag zullen er echter ook plaatsen zijn waar het allemaal reuze meevalt.

De temperatuur stijgt naar 24 tot 27 graden. Op de Wadden en aan de westkust is het iets minder warm.

In de avond doven de buien uit. In de nacht vormt zich plaatselijk mist.

Donderdag wordt een mooie dag met veel zon. Er is een kleine kans dat er in het zuidwesten nog een bui ontstaat. Met temperaturen rond 25 graden is het nog altijd warm.

Vrijdag, zaterdag en beide Pinksterdagen staan in het teken van de zon. Meestentijds is de lucht strak blauw. Met een matige oost- tot noordoostenwind wordt droge lucht aangevoerd waarin het overdag tot 25 graden wordt.