Vertoning nieuwe film Brad Pitt zorgt voor Oscar-speculaties

De Amerikaanse filmster Brad Pitt bewandelde vandaag de rode loper in Cannes. Aan de Boulevard de la Croisette in de Zuid-Franse badplaats woonde hij de wereldpremière bij van zijn nieuwe film, Killing Them Softly.

Vorig jaar won Pitt op het belangrijkste filmfestival een Gouden Palm voor The Tree of Life, door zijn filmbedrijf geproduceerd en waarin hij een hoofdrol speelt. Ook Killing Them Softly van regisseur Andrew Dominick is geselecteerd voor de prestigieuze hoofdcompetitie en viel in de voorvertoning in de smaak bij de filmpers.

In de film, die speelt rond de verkiezing van Barack Obama tot president, is Brad Pitt huurmoordenaar Cogan die werkt voor een concern dat in tijden van crisis doet wat elk concern doet: ‘downsizing’, in dit geval nogal bloedig.

“America isn’t a country, it’s a business”, zo heet het. Pitt maakt zoveel indruk dat er al wordt gespeculeerd over een nieuwe Oscarnominatie. Dit jaar is Pitt, nu ook het gezicht van parfum Chanel No. 5, voorgedragen voor zijn rol van sportmanager in Moneyball.

Toen hem vanochtend werd gevraagd waarom hij, vader, zulke gewelddadige personages speelt, zei hij dat hij liever een moordenaar dan een racist speelt:

“Geweld is een geaccepteerd onderdeel van de gangsterwereld. Moord is een geaccepteerde optie als je in de misdaad zit. Een racist spelen is verontrustender dan een man die een andere man door zijn hoofd schiet.”

De film draait vanaf 27 september in de Nederlandse bioscopen