Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Algemeen

Terugkijken: Sap versus Dibi, ronde 1.

Jolande Sap en Tofik Dibi hebben ronde één van hun gevecht om het lijsttrekkerschap van GroenLinks erop zitten. Kijk het volledige debat hier terug.

In theater De Rode Hoed in Amsterdam werd een mild debat afgewerkt waarin beiden vooral lief en grappig voor elkaar waren. Het kwam niet tot harde aanvaringen tussen Sap en Dibi. De huidige lijsttrekker wees veelvuldig op de resultaten die zij binnenhaalde in het Kunduz-akkoord, terwijl Dibi zich vooral als fris alternatief presenteerde. Lees hier een uitgebreider verslag van het debat.

Woensdag wordt het tweede debat tussen Sap en Dibi gehouden in de Verkadefabriek in Den Bosch. Op woensdag 30 mei vindt het derde en laatste debat plaats in Groningen. Op 6 juni wordt bekendgemaakt wie de lijst voor GroenLinks gaat trekken bij de verkiezingen op 12 september.