Kijktips

Film

Kingpin (Peter & Bobby Farrelly, 1996, VS).

Tweede film van de regisseurs van Dumb & Dumber is puberale klucht over een aan lager wal geraakte bowlingkampioen en een onnozele telg uit een boerenfamilie van de Amish-stam. Met Woody Harrelson, Randy Quaid, Bill Murray en veel toiletlol. RTL7, 22.30-00.50u.

Ghost Town (David Koepp, 2008, VS).

Tegendraadse komedie waarin tandarts Ricky Gervais (The Office, Extras) na een bijna-doodervaring paranormaal te hulp wordt geroepen door dolende en behoorlijk zeurderige geesten, onder wie die van bedrieger Greg Kinnear, die graag vergeven zou worden door de achtergebleven weduwe Téa Leoni.BBC 1, 00.10-01.50u.

Informatief

Het uur van de wolf: Jimmy Page, The Edge en Jack White – it might get loud.

De drie rockgitaristen uit drie verschillende generaties gaan terug naar belangrijke plaatsen in hun leven en carrière en laten zien en horen wat hen inspireert. Tijdens een ontmoeting wisselen ze kennis uit en draaien de versterkers op 11 voor een potje jammen. Met bijzonder archiefmateriaal en nieuwe nummers bezingt deze film hun talent en bijdragen aan de popmuziek. Ned.2, 23.00-00.30u.

sport

Voetbal: Bayern München - Nederland.

Verslag van de Wiedergutmachungswedstrijd tussen de Champions Leaguefinalist en de vicewereldkampioen. SBS6, 19.30-22.20u.

radio

Hoe?Zo! Radio.

Rechtstreekse uitzending vanuit De Balie in Amsterdam. Ter gelegenheid van diens afscheid als president van de KNAW interviewt Martijn van Calmthout Robbert Dijkgraaf voor een zaal met publiek over zijn leven en werk, over de snaartheorie en het heelal, de Nederlandse wetenschap en de kunst van het uitleggen. Radio 5, 20.00 - 21.00u.