Espresso met Mark Zuckerberg

De koers van het aandeel Facebook is op de tweede dag dat het verhandelbaar was met zo’n 11 procent gedaald. ‘Ach,’ zegt oprichter Mark Zuckerberg, ‘vriendschap is onbetaalbaar.’ Wat vindt hij ervan dat het aandeel Facebook maandag met 11 procent verlies is gesloten? ‘Ik denk dat ik het niet ga delen,’ antwoordt Zuckerberg.

Foto: Facebook

Koers

De koers van het aandeel Facebook is op de tweede dag dat het verhandelbaar was met zo’n 11 procent gedaald. ‘Ach,’ zegt oprichter Mark Zuckerberg, ‘vriendschap is onbetaalbaar.’ Wat vindt hij ervan dat het aandeel Facebook maandag met zoveel verlies is gesloten? ‘Ik denk dat ik het niet ga delen,’ antwoordt Zuckerberg, ‘omdat ik het niet leuk vind.’ Klopt het dat zakenbanken als Morgan Stanley en Goldman Sachs op de eerste beursdag van Facebook herhaaldelijk moesten ingrijpen om te voorkomen dat het aandeel onder de introductieprijs zou zakken? Zuckerberg neemt een slokje espresso en denkt even na. ‘Dat vind ik leuk,’ zegt hij dan.

Zaterdag plaatste de oprichter van Facebook een huwelijksfoto van zichzelf en zijn vriendin op zijn profielpagina. ‘We hebben onze status aangepast,’ zegt Mark Zuckerberg. ‘We zijn getrouwd.’ Waarom heeft hij de genodigden niet op de hoogte gesteld van het huwelijk? ‘Niemand heeft het gerapporteerd,’ antwoordt Zuckerberg. ‘Dus zo erg vond men het niet.’ Klopt het dat de gasten dachten dat ze waren uitgenodigd voor het afstudeerfeestje van zijn vrouw? ‘Ik vertrouw mijn vrienden niet,’ antwoordt Zuckerberg. ‘Ik weet alles van ze.’