Yahoo verkoopt helft van Chinees bezit

Yahoo offices is shown in Santa Clara, Calif., Monday, May 14, 2012. Yahoo still has credibility issues, even after casting aside CEO Scott Thompson because of discrepancies in his resume. The troubled Internet company's next challenge will be convincing its restless shareholders and demoralized employees that the turnaround work started during Thompson's tumultuous four-month stint as CEO won't be wasted. (AP Photo/Paul Sakuma) Het hoofdkantoor van Yahoo in Santa Clara, Californië. Foto AP / Paul Sakuma

Yahoo verkoopt de helft van zijn 40 procent aandelen in het Chinese internetbedrijf Alibaba terug aan het bedrijf. De deal levert 7,1 miljard dollar (5,5 miljard euro) op. Geld dat Yahoo, dat al enige tijd in geldnood verkeert, wel kan gebruiken.

De verkoop helpt Yahoo om zijn aandeelhouders tevreden te stellen, doordat het bedrijf in staat is om dividend uit te betalen, nieuwe overnames te doen of eigen aandelen terug te kopen.

Yahoo en Alibaba hebben tevens een overeenkomst gesloten over de verkoop van de rest van de aandelen op een later tijdstip.

Hoewel de website van Yahoo nog steeds goed bezocht wordt, doet het bedrijf het op de beurs al jaren slechter dan concurrenten als Google en Facebook. Ook in het bestuur rommelt het. Deze maand werd topman Scott Thompson afgezet, nadat bekend was geworden dat hij had gelogen over zijn cv. Yahoo versleet vier topmannen in minder dan vijf jaar.