Weer

Eindelijk is het dan warm, maar stabiel is het weer nog steeds niet. Zo ontstond er gistermiddag vooral in Noord-Brabant een aantal stevige onweersbuien die behoorlijk wat wateroverlast veroorzaakten. Ook de komende dagen zullen er, vooral in het zuiden, nog van dit soort buien ontstaan – al zijn er ook veel plekken waar het droog blijft.

Een omvangrijk lagedrukgebied met zijn kern boven Centraal- en Zuid-Europa is de reden dat er bij ons gemakkelijk buien ontstaan. Om het lagedrukgebied heen komt vanuit het zuiden warme lucht onze kant op. Voorlopig nog warmte dus, met vanavond waarschijnlijk wat buien die gedurende de avond en nacht naar het noorden trekken. Het is vrij zwoel met 12 tot 16 graden en hier en daar gaat weer mist ontstaan.

Morgen start de dag lokaal grijs, maar de zon komt er overal vrij snel door. Zon en wolken wisselen elkaar overdag af met in de namiddag een enkele stapelwolk die wellicht tot een onweersbui uitgroeit. Aan zee wordt het een zo’n 20 graden, in het oosten op veel plekken 27 graden.

Woensdag wat meer buien en ook eerder op de dag.

Vanaf donderdag droog, meer zon en langzaam minder warm, met maxima rond 20 graden.