Vakkundig actiespektakel in besmet New York

Game

Prototype 2

Van: Radical Entertainment, Activision. Voor: Xbox 360 ****

Door een geheimzinnig virus is het leven in New York in een nachtmerrie veranderd. En terwijl mensen in mutanten veranderen, houdt een obscure organisatie met hulp van het leger de quarantaine in stand.

In de eerste minuten van Prototype 2 wordt sergeant James Heller zelf ook besmet met het virus. Hij transformeert in een groteske superheld. Zijn handen worden klauwen en met zijn tentakels blaast hij tegenstanders op. Met behulp van deze vermogens neemt Heller het op tegen de makers van het virus.

De kracht van dit spel is dat je New York kunt gebruiken als speeltuin. Je springt metershoog, rent tegen gebouwen op en dankzij je groeiende krachten neem je het al snel op tegen tanks, aanvalshelikopters en gigantische monsters. Daarnaast is het een groot plezier om de stad uit te pluizen en geheimen te ontdekken.

Eén ding is minder: de presentatie van het verhaal. Met tussenfilmpjes in zwart-wit (en hier en daar een kloddertje rood) lijken de makers te willen zeggen dat hun game heel artistiek is. En dat is hij niet. Prototype 2 is wel een vakkundig actiespektakel, perfect om de stress van de dag in weg te spelen.