Uitschakeling dreigt voor LA Lakers in play-offs NBA

De basketballers van de Lakers verloren opnieuw van Oklahoma City.

ROTTERDAM. Los Angeles Lakers staat op de rand van uitschakeling in de play-offs van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. Oklahoma City Thunder won dit weekend het vierde onderlinge duel met 103-100 en bracht daarmee de stand in de best-of-seven op 3-1. Oklahoma kan vandaag de klus afmaken en zich plaatsen voor de finale van de Western Conference.

Met een ijzersterk vierde kwart maakte Oklahoma wederom het verschil. Door een inhaalslag – een 22-8 run – bleef de ploeg uiteindelijk aan de gunstige kant van de score in het spannende duel. Lakers-vedette Kobe Bryant, met 38 punten topscorer van de wedstrijd, had zijn team in de slotminuut op 98-98 gebracht. Maar een driepunter van Kevin Durant en twee rake vrije worpen van James Harden bezorgden Oklahoma alsnog de (in totaal) zevende overwinning in de play-offs.

In de Eastern Conference trok Philadelphia 76ers de stand in de play-offs tegen Boston Celtics gelijk. Door een spectaculaire comeback won Philadelphia de vierde wedstrijd met 92-83. Daardoor kwam de stand in de best-of-seven op 2-2. Philadelphia stond bij rust op een achterstand van vijftien punten. Pas halverwege het vierde kwart zette Jodie Meeks de thuisploeg voor het eerst op voorsprong. Andre Iguodala klaarde de klus door in de laatste anderhalve minuut vijf punten op rij te maken. De vijfde wedstrijd wordt vandaag in Boston gespeeld. De winnaar van de serie plaatst zich voor de finale van de Eastern Conference, waarin Miami Heat of Indiana Pacers de tegenstander is. novum