Sportagenda Week 21

MA 21

Wielrennen Ronde van Italië. Slotweek Giro belooft spektakel met bijna elke dag bergetappe over onder meer de gevreesde Giau, Mortirolo en Stelvio, en zondag een vlakke slottijdrit van 30 kilometer bij Milaan. Media: NOS Sportjournaal, dagelijks samenvattingen.

DI 22

Voetbal Bayern München - Nederland. Oefenduel Oranje in voorbereiding op het EK. De inkomsten gaan naar de Duitse topclub als compensatie voor de blessure van Arjen Robben twee jaar geleden rondom het WK. Media: SBS, live vanaf 19.30 uur

DO 24

Biljarten EK in Istanbul. T/m zondag. Met o.a Europees en wereldkampioen Dick Jaspers. Jaspers is op de wereldranglijst gepasseerd door Frédéric Caudron. Media: http://www.knbb.nl/

ZO 27

Tennis Roland Garros in Parijs. Tweede grandslamtoernooi van dit jaar. Met o.a. Robin Haase en Arantxa Rus. T/m 10 juni. Vorig jaar won Rafael Nadal voor de zesde keer het toernooi ten koste van Roger Federer. Media: NOS Studio sport, dagelijks samenvattingen.

ZO 27

Atletiek Fanny Blankers-Koen Games in Hengelo. Met Zuid-Afrikaanse publiekstrekker Oscar Pistorius, bijgenaamd Bladerunner. De FBK-Games zijn onderdeel van de IAAF World Challenge. Media: NOS Studio sport, rechtstreeks tijdens middaguitzending.

ZO 27

Autosport Grote Prijs van Monaco. Enige Formule 1-race op een stratencircuit. Media: RTL 7: rechtstreeks vanaf 14.00 uur.