Prijs koopwoningen daalt sneller

We verkopen dit huis Zelf. Zelfverkopen.nl is de goedkoopste NVM makelaar. Koophuizen zijn opnieuw minder waard geworden. Foto NRC / Arjan de Jongh

De prijs van koopwoningen is vorige maand sneller gedaald dan de maand daarvoor. In april waren de prijzen 5,2 procent lager dan een jaar eerder. In maart lag dat percentage nog op 4,7 procent. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

In april werden ruim achtduizend bestaande woningen verkocht, ruim achttien procent minder dan vorig jaar. In totaal werden in de eerste vier maanden van dit jaar ruim 32 duizend woningen verkocht, zestien procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Bekijk hier een animatie die de regionale ontwikkeling van de verkoopprijzen en transacties van bestaande koopwoningen in kaart brengt.